Korenveld met cipressen - NY | Vincent van Gogh

 

Korenveld met cipressen - NY

Van Gogh vond de cipressen iets magisch hebben. De vorm van een Egyptische obelisk, zo schreef hij zelf. Hij zag de donkere cipres het liefst in een kleurrijke omgeving als donkere noot. Bij voorkeur ook afstekend tegen een blauwe lucht in Saint-Rémy. De tevens zeer beroemde Sterrennacht was slechts kort daarvoor geschilderd. Ook daarop staat een enkele cipres afgebeeld. Dat schilderij heeft weliswaar wel de gloed van de maan, niet de frisse tegenhanger van de gouden korenvelden in de zon zoals dit schilderij heeft. Vincent stuurde dit schilderij (waar hij zelf nogal tevreden over was) in eerste instantie naar zijn broer Theo. Later is het via diverse particuliere bezitters bij The Metropolitain Museum of Art in New York terecht gekomen.

Reakties van klanten

"Top. En bedankt voor al je service."

  - Cilly, Egmond aan Zee -

"Wat een ontzettend goede service! Hartelijk dank."

  - Ellen, Maasdijk -

"Wat een geweldige service... Sprakeloos"

  - Lucy, Dronten -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

 

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwste foto's en projecten via Facebook en Instagram:

Facebook Instagram

Zekerheden van Hollandsche Meesters

  Service en kwaliteit sinds 2012
  Van klein tot XXXL formaat
  Direct contact met de ontwerper
  Grote collectie kunst en materialen
  Elk product op maat gemaakt
  Speciale wensen welkom!

Uw museumstuk in huis

 

Hollandsche Meesters is een eerbetoon aan de Nederlandse schilderkunst uit de gouden eeuw en ver daarna. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd beroemd en geliefd zijn. Onze canvasdoeken en Art-wall behang worden alleen via onze site verkocht. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Ze lenen zich uitstekend om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Over Vincent van Gogh

Vincent (Willem) van Gogh was een Nederlands postimpressionistisch kunstschilder. De invloed van zijn werk op o.a. het expressionisme en verdere twintigste eeuwse kunst is aanzienlijk. Gedurende zijn leven werkte hij zowel in Arles, Saint-Rémy-de-Provence als Auvers. Zijn vermeende ruzie met Paul Gauguin is legendarisch waarbij beweerd wordt dat van Gogh een stuk van zijn eigen oor afsneed.

Tot zijn meest bekende werken worden gerekend: Amandelbloesem, Zonnebloemen, Slaapkamer in Arles, De sterrennacht, Caféterras bij nacht en natuurlijk zijn vele zelfportretten en landschappen.

 

Keuze hulp

Hollandsche Meesters worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Hollandsche Meesters denkt graag met u mee.