De roze perzikboom | Vincent van Gogh

 

De roze perzikboom

Dit is natuurlijk een van de mooiste van Gogh schilderijen. Hoewel de naam doet vermoeden dat het hier om een vrij roze werk gaat, is dat in dit geval nog niet erg tot uiting gebracht. De roze kleur van de bloesem zit weliswaar enigszins in het schilderij verwerkt, maar de overall kleur is toch niet roze te noemen. In een ander werk van van Gogh (Souvenir de Mauve) is hetzelfde perzikboompje met bloesem in Arles wel stevig roze uitgewerkt. Maar misschien is het lichte wit-roze van de versie zoals in het Van Gogh Museum in Amsterdam is te zien wel de meest subtiele. Van Gogh zelf vond dit ook zijn beste werk. Net als de versie die hij opdroeg aan zijn overleden oom Anton Mauve gaf hij ook dit werk weg. Dit schilderij maakte hij in 1888 voor zijn broer Theo.

De andere versie van deze perzikboom vindt u hier.

Reakties van klanten

"Dank voor de super service!! 👍👍"

  - Domien, Loenen aan de Vecht -

"De uitsnede van de bloemen is vandaag geplakt. Is echt prachtig geworden."

  - Sylvia, Vlaardingen -

"Hij hangt prachtig!"

  - Esther, Rutten -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

 

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwste foto's en projecten via Facebook en Instagram:

Facebook Instagram

Zekerheden van Hollandsche Meesters

  Service en kwaliteit sinds 2012
  Van klein tot XXXL formaat
  Direct contact met de ontwerper
  Grote collectie kunst en materialen
  Elk product op maat gemaakt
  Speciale wensen welkom!

Uw museumstuk in huis

 

Hollandsche Meesters is een eerbetoon aan de Nederlandse schilderkunst uit de gouden eeuw en ver daarna. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd beroemd en geliefd zijn. Onze canvasdoeken en Art-wall behang worden alleen via onze site verkocht. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Ze lenen zich uitstekend om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Over Vincent van Gogh

Vincent (Willem) van Gogh was een Nederlands postimpressionistisch kunstschilder. De invloed van zijn werk op o.a. het expressionisme en verdere twintigste eeuwse kunst is aanzienlijk. Gedurende zijn leven werkte hij zowel in Arles, Saint-Rémy-de-Provence als Auvers. Zijn vermeende ruzie met Paul Gauguin is legendarisch waarbij beweerd wordt dat van Gogh een stuk van zijn eigen oor afsneed.

Tot zijn meest bekende werken worden gerekend: Amandelbloesem, Zonnebloemen, Slaapkamer in Arles, De sterrennacht, Caféterras bij nacht en natuurlijk zijn vele zelfportretten en landschappen.

 

Keuze hulp

Hollandsche Meesters worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Hollandsche Meesters denkt graag met u mee.