Schrijvende vrouw met dienstbode | Johannes Vermeer

 

Schrijvende vrouw met dienstbode

Het thema van de dame met de brief is meerdere keren doro Vermeer uitgewerkt. In dit schilderij is de vrouw geconcentreerd bezig de brief te schrijven. De kleuren op het werk zijn werkelijk prachtig, uiteraard mede door de kenmerkende lichtinval door het raam vanaf de linkerzijde. Dit licht zorgt er voor dat de schilder de aandacht vestigt op de dame aan de tafel terwijl de dienstbode meer in het centrum van het werk staat afgebeeld. Zij kijkt echter door het glas-in-lood raam naar buiten en lijkt zich niet te veel met de (lastige?) situatie van de dame te willen bemoeien.

Er is een opmerkelijke historie verbonden met het werk. Het is ooit in Ierland gestolen door IRA sympathisanten. Deze hadden het plan om het geld voor de IRA in te zetten. Het werk werd echter in Cork teruggevonden. Daarna is het werk nogmaals gestolen en weer bovenwater gekomen. Het is nu onderdeel van de collectie van de National Gallery of Ireland in Dublin.

Reakties van klanten

"Profiel is goed aangekomen! We hebben het net opgehangen! Bedankt voor de goede service!!"

  - Christine, Spanje -

"Heb het bestelde doek donderdag ontvangen! Het ziet er mooi uit!"

  - Jos, Capelle a/d IJssel -

"We zijn super tevreden over het resultaat!"

  - Siebren, Tesnières, Frankrijk -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

 

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwste foto's en projecten via Facebook en Instagram:

Facebook Instagram

Zekerheden van Hollandsche Meesters

  Service en kwaliteit sinds 2012
  Van klein tot XXXL formaat
  Direct contact met de ontwerper
  Grote collectie kunst en materialen
  Elk product op maat gemaakt
  Speciale wensen welkom!

Uw museumstuk in huis

 

Hollandsche Meesters is een eerbetoon aan de Nederlandse schilderkunst uit de gouden eeuw en ver daarna. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd beroemd en geliefd zijn. Onze canvasdoeken en Art-wall behang worden alleen via onze site verkocht. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Ze lenen zich uitstekend om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Over Johannes Vermeer

Johannes Vermeer was een echte Hollandsche Meester uit de Gouden Eeuw. Zijn vroege werk bestond met name uit genrestukken en historiestukken. Later volgden ook portretten en landschappen. Kenmerkend voor zijn werk zijn de bijzondere en subtiele kleurstelling (met o.a. veel korenbloemblauw en loodtintgeel). Hij schilderde veelal dik opgebrachte vlakken. Het melkmeisje, Meisje met de parel en Gezicht op Delft behoren tot zijn meest beroemde schilderijen.

 

Keuze hulp

Hollandsche Meesters worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Hollandsche Meesters denkt graag met u mee.