Bestuursleden van de schutterscompagnie van St Sebastiaan te Amsterdam | Bartholomeus van der Helst

 

Bestuursleden van de schutterscompagnie van St Sebastiaan te Amsterdam

Een schutterscompagnie (of militie, schuttersgilde) was een groep vooraanstaande burgers die de zo rond de gouden eeuw politietaken uitvoerden. Vele bestuurders van schuttersgilden lieten zichzelf portretteren. In 1653 schilderde van der Helst dit werk. Afgebeeld zijn Joan Blaeu, Joan van der Poll en Albert Pater. De vierde persoon is niet bekend, maar zou de broer van de schilder zelf geweest kunnen zijn.

Het schilderij is eigendom van het Louvre.

Reakties van klanten

"Hij zit erop!! Heel mooi, eyecatcher in huis!"

  - Petra, Havelte -

"Top. En bedankt voor al je service."

  - Cilly, Egmond aan Zee -

"... alles is goed gegaan met ophangen. Was inderdaad niet moeilijk. Hij hangt prachtig. We zijn zeer tevreden met het resultaat. Dank nogmaals."

  - Eus, Heemskerk -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

 

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwste foto's en projecten via Facebook en Instagram:

Facebook Instagram

Zekerheden van Hollandsche Meesters

  Service en kwaliteit sinds 2012
  Van klein tot XXXL formaat
  Direct contact met de ontwerper
  Grote collectie kunst en materialen
  Elk product op maat gemaakt
  Speciale wensen welkom!

Uw museumstuk in huis

 

Hollandsche Meesters is een eerbetoon aan de Nederlandse schilderkunst uit de gouden eeuw en ver daarna. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd beroemd en geliefd zijn. Onze canvasdoeken en Art-wall behang worden alleen via onze site verkocht. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Ze lenen zich uitstekend om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Over Bartholomeus van der Helst

van der Helst kwam oorspronkelijk uit Haarlem en werkte in de jaren dertig van de gouden eeuw in een eigen atelier in Amsterdam. Hij was beeldbepalend voor zijn tijd en maakte naast portretten diverse schuttersstukken. Hij schilderde tot zijn dood in 1670.

 

Keuze hulp

Hollandsche Meesters worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Hollandsche Meesters denkt graag met u mee.