Portret van Kapitein Gideon de Wildt | Bartholomeus van der Helst

 

Portret van Kapitein Gideon de Wildt

Dit portret is een schitterend voorbeeld van een werk dat bedoeld is om kracht uit te stralen. Het bevat schitterende details en objecten (zie beelden) en is met recht een meesterstuk te noemen.

De Wildt was kapitein van het (oorlogs) schip 'De vrede' en was actief tijdens de eerste Engels-Nederlandse oorlog. Tevens was hij o.a. commandeur tijdens de zeeslag bij Nieuwpoort onder Maarten Tromp. Het schilderij is in 1657 geschilderd door Van der Helst ter ere van de vele overwinningen, o.a. op de Franse zeerovers. Vandaar deze pose en blik in de ogen die absolute onoverwinnelijkheid uitstraalt. Afgebeeld zijn de gouden penning, zijn bandelier met degen en in zijn hand zijn commandostaf.

Het originele schilderij bevindt zich in het Szépművészeti Museum in Budapest, Hongarije.

Reakties van klanten

"Dank je wel voor deze goede service. Ik ben hier heel erg blij mee."

  - Jenny, Amersfoort -

"Nog bedankt voor de uitstekende service, deze was de dag erop al binnen. Het staat prachtig aan de wand."

  - Cor, Ede -

"Bedankt voor de service."

  - Wilma, Bergen -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

 

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwste foto's en projecten via Facebook en Instagram:

Facebook Instagram

Zekerheden van Hollandsche Meesters

  Service en kwaliteit sinds 2012
  Van klein tot XXXL formaat
  Direct contact met de ontwerper
  Grote collectie kunst en materialen
  Elk product op maat gemaakt
  Speciale wensen welkom!

Uw museumstuk in huis

 

Hollandsche Meesters is een eerbetoon aan de Nederlandse schilderkunst uit de gouden eeuw en ver daarna. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd beroemd en geliefd zijn. Onze canvasdoeken en Art-wall behang worden alleen via onze site verkocht. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Ze lenen zich uitstekend om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Over Bartholomeus van der Helst

van der Helst kwam oorspronkelijk uit Haarlem en werkte in de jaren dertig van de gouden eeuw in een eigen atelier in Amsterdam. Hij was beeldbepalend voor zijn tijd en maakte naast portretten diverse schuttersstukken. Hij schilderde tot zijn dood in 1670.

 

Keuze hulp

Hollandsche Meesters worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Hollandsche Meesters denkt graag met u mee.