Dame en dienstbode | Johannes Vermeer

 

Dame en dienstbode

Voor Vermeer heeft dit schilderij een donkere achtergrond gegeven, waardoor het klassieker oogt. Waar hij veelal zijn bekende lichte muur en invallend licht van links gebruikt is in dit werk gekozen voor een andere aanpak. Wel komen het typische Vermeer geel en blauw terug. Ook het ontvangen (of lezen) van een brief en de aanwezigheid van parels is niet onbekend bij werken van Vermeer.
De brief die overhandigd wordt is blijkbaar reeds voorzien van een mededeling door de dienstbode, gezien de reactie van de dame. Zij lijkt enigszins ontsteld. Maar zoals vaker bij Vermeer laat hij de interpretatie van de exacte gebeurtenis over aan de kijker zelf.

In 1919 is het schilderij aangekocht door de Amerikaanse kunstverzamelaar Henry Clay Frick en is nu te zien in New York.

Reakties van klanten

"Heb het bestelde doek donderdag ontvangen! Het ziet er mooi uit!"

  - Jos, Capelle a/d IJssel -

"Hartelijk bedankt voor de snelle service!"

  - Kees, Enschede -

"Alles ziet er echt PRACHTIG uit!!! De z.g. 'zondeval' is opgehangen en hangt er echt zo mooi."

  - Pieter, Katwijk -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

 

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwste foto's en projecten via Facebook en Instagram:

Facebook Instagram

Zekerheden van Hollandsche Meesters

  Service en kwaliteit sinds 2012
  Van klein tot XXXL formaat
  Direct contact met de ontwerper
  Grote collectie kunst en materialen
  Elk product op maat gemaakt
  Speciale wensen welkom!

Uw museumstuk in huis

 

Hollandsche Meesters is een eerbetoon aan de Nederlandse schilderkunst uit de gouden eeuw en ver daarna. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd beroemd en geliefd zijn. Onze canvasdoeken en Art-wall behang worden alleen via onze site verkocht. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Ze lenen zich uitstekend om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Over Johannes Vermeer

Johannes Vermeer was een echte Hollandsche Meester uit de Gouden Eeuw. Zijn vroege werk bestond met name uit genrestukken en historiestukken. Later volgden ook portretten en landschappen. Kenmerkend voor zijn werk zijn de bijzondere en subtiele kleurstelling (met o.a. veel korenbloemblauw en loodtintgeel). Hij schilderde veelal dik opgebrachte vlakken. Het melkmeisje, Meisje met de parel en Gezicht op Delft behoren tot zijn meest beroemde schilderijen.

 

Keuze hulp

Hollandsche Meesters worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Hollandsche Meesters denkt graag met u mee.