Tuin der lusten - compleet drieluik   |  Jheronimus Bosch   |  Kunstdruk op (plexi) glas

Aanvullende informatie

Afmeting origineel kunstwerk: 390 x 220 cm.

Vanaf: € 1059.00

Levertijd: 8 werkdagen

Reakties van klanten

"Vandaag hebben we het behang aangebracht. Perfect product! Volledig naadloos aan kunnen brengen en sneller dan ik had gedacht."

  - Edward, Woerden -

"PRACHTIG. Bedankt voor je flexibiliteit, hij hang op een mooie plek boven de bank :)"

  - Jeroen, Tholen -

"Bedankt voor de snelle afhandeling, en de geweldige service."

  - Kees, Hardinxveld -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

 

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwste foto's en projecten via Facebook en Instagram:

Facebook Instagram

Zekerheden van Hollandsche Meesters

  Service en kwaliteit sinds 2012
  Van klein tot XXXL formaat
  Direct contact met de ontwerper
  Grote collectie kunst en materialen
  Elk product op maat gemaakt
  Speciale wensen welkom!

Uw museumstuk in huis

 

Hollandsche Meesters is een eerbetoon aan de Nederlandse schilderkunst uit de gouden eeuw en ver daarna. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd beroemd en geliefd zijn. Onze canvasdoeken en Art-wall behang worden alleen via onze site verkocht. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Ze lenen zich uitstekend om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur.

Tuin der lusten - compleet drieluik | Jheronimus Bosch | Kunstdruk op (plexi) glas

Kies uw maat/uitvoering

Drieluik: 40 x 100 / 90 x 100 / 40 x 100 cm
€ 1059.00
Nu gratis geleverd in NL
  
Drieluik: 50 x 120 / 110 x 120 cm / 50 x 120 cm
€ 1613.00
Nu gratis geleverd in NL
  
Drieluik: 60 x 150 / 140 x 150 / 60 x 150 cm
€ 1769.00
Nu gratis geleverd in NL
  

 

Tuin der lusten - compleet drieluik, door Jheronimus Bosch

Dit schilderij uit de late middeleeuwen is te zien in het Prado in Madrid. Op de buitenzijde is de schepping afgebeeld. Het binnenste deel van het werk bestaat uit een drieluik waarop staan afgebeeld van links naar rechts: de schepping, het paradijs en de hel.

In het linker paneel zien we Adam, Eva en God in een paradijselijk landschap met bijzondere dieren en planten. Historici zijn het er over eens dat dit het paradijs voor de zondeval moet zijn.

In het midden paneel is een paradijselijke omgeving te zien waarop mens en (fantasie) dieren er op los leven. Een grote diversiteit aan fabeldieren, zeemeerminnen, goddelozen en (uitvergrootte) vruchten e.d. allen wijzend op verleiding en lustverslaving.

In het rechter paneel zien we de hel met de vele straffen die uitgedeeld worden voor al het zondige gedrag uit het midden paneel. Zo worden muziekinstrumenten als martelwerktuigen ingezet en zaken als vuur- zwaarden en duivels uitgebeeld. Tevens is een holle boommens te zien. In zijn romp bevinden zich zondaars.

De stijl van Bosch bevat elementen uit de late Gotiek als de Renaissance. Het is bijzonder getedailleerd uitgevoerd.

Het gaat hier om een combinatie van 3 losse werken die samen het drieluik vormen. De maten van de afzonderlijke delen staan aangeven. Het is tevens leverbaar als losse delen. Zie hiervoor de overzichtspagina van Jheronimus Bosch.


Kunstdruk op (plexi) glas

Het kunstwerk wordt speciaal voor u in spiegelbeeld op de achterzijde van een dikke (4 mm) plexiglas (ook wel acryl glas) plaat gedrukt en afgewerkt. Deze plaat is speciaal UV bestendig, dus vergeelt niet. Aan de achterzijde wordt de plaat voorzien van een (aan de voorzijde onzichtbaar) ophangsysteem en kan dus zo aan de muur gehangen worden!
Plexiglas is 17 keer sterker dan glas daarbij ook nog eens 2,5 keer lichter dan glas. Het materiaal is helderder dan bijvoorbeeld float of kristalglas. Het geeft een prachtig diepte en glanseffect. Wel zal er rekening gehouden moeten worden dat het materiaal krasgevoelig is en gereinigd moet worden met een zachte microvezeldoek en een lauw sopje of speciaal reinigingsmiddel voor plexiglas (geen agressieve cleaners). Het plexiglas is dan ook geschikt voor nattere ruimtes als de badkamer of de keuken. Deze uitvoering geeft elk kunstwerk een moderne glossy uitstraling. De perfecte oplossing om de klassiekers van Hollandsche Meesters te integreren in een modern interieur.


Dit kunstwerk is ook leverbaar in andere materialen

 


Maten en verhoudingen

De bestelmaten worden bij Hollandsche Meesters altijd als 'kleinste maat x grootste maat' weergegeven. Dit kan zowel 'breedte x hoogte' als 'hoogte x breedte' zijn, afhankelijk van het kunstwerk. U kunt er vanuit gaan dat schilderijen die origineel een staand ('portrait') formaat hebben door ons ook als staand formaat voor u geproduceerd worden. Liggende ('landscape') formaten worden ook altijd liggend gemaakt.

Kunnen wij helpen?

Wellicht kunnen we u van dienst zijn bij het bestelproces. Neem dan gerust contact met ons op. Misschien heeft u nog niet precies gevonden wat u zocht: net dat ene kunstwerk, of een speciale afmeting van een kunstwerk. Hollandsche Meesters denkt graag met u mee.