FAQ

Veel gestelde vragen (FAQ)

Ja, het beeld wordt rondom gedrukt, ook op de zijkant. U kunt het canvasdoek dus gewoon zonder lijst aan de muur hangen. Kiest u ervoor om het canvasdoek in te lijsten dan adviseren we u voor het canvasdoek met een 2cm dik frame te kiezen. Voor de grotere maten zal een iets groter deel van de afbeelding op de voorkant terecht komen dan bij de kleinere maten. Alleen op speciaal verzoek kunnen wij uw doek ook leveren zonder dat de zijkanten bedrukt worden, u kunt dat het beste vooraf per mail of telefoon aan ons kenbaar maken.

Wij berekenen u tijdelijk geen verzendkosten voor alle canvasdoeken, Art Wallpaper en plexiglas binnen Nederland. Voor vrijwel alle producten is de verzending naar Duitsland en BelgiŽ ook gratis. Alleen voor verzending van Canvas, Plexiglas of ArtWalltex vanaf 100 cm en groter naar Duitsland of BelgiŽ worden u extra transportkosten van Ä 50 doorberekend. U ontvangt hiervoor na uw bestelling van ons apart een transportfactuur.

Wij leveren standaard baklijsten in diverse uitvoeringen. Deze worden door ons direct gemonteerd geleverd. Voor grotere aantallen (> 10 st.) kunnen wij ook voor andere maten bijpassende baklijsten leveren. Neem hiervoor contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Nee, deze watermerkjes staan alleen op de grote afbeeldingen op onze site. Op het uiteindelijke canvasdoek zal geen watermerk van Hollandsche Meesters staan.

Zeker. Indien u sterk afwijkende wensen heeft (zoals een speciale uitvergroting van een deel van een kunstwerk) of een heel project met ons wil doen dan kunt u uiteraard even contact met ons opnemen.

Nee, we hebben geen voorraad. Gezien het groot aantal verschillende maten en uitvoeringen worden alle orders van de reproducties speciaal voor u op maat geproduceerd. De doeken die u bij op onze bezoekruimte als voorbeeld ziet staan, kunt u tijdens kantoortijden wel direct meenemen!

Om een goed idee te geven van de echte scherpte van de bronmaterialen waarmee Hollandsche Meesters werkt zijn er bij elk werk een of meerdere detail opnames van het bronbestand toegevoegd. Dit zijn details uit het betreffende bronbestand op ware pixelgrootte op uw scherm. Hierdoor kunt u de kwaliteit hiervan nog beter beoordelen. Hoeveel detail u hiervan terugziet op uw reproductie is afhankelijk van de gekozen grootte.

Omdat de beeldverhoudingen (breedte : hoogte) van de diverse originele schilderijen verschillend zijn zou het niet mooi zijn om sterk afwijkende maten aan te bieden. Er zou dan te veel van het originele beeld afvallen om een mooi resultaat op te leveren. De beeldverhouding moet daarom in de buurt van het originele werk liggen. Daarnaast is het van belang dat het beschikbare werk qua resolutie voldoet aan de kwaliteit die Hollandsche Meesters hanteert. Sommige schilderijen zijn daarom in kleinere maten verkrijgbaar.

Het Art-wallpaper zal nooit exact overeenkomen met uw muurmaat. Kies daarom altijd een Art-wallpaper op de maat die tenminste even groot of groter is dan uw muur. U kunt dan tijdens het aanbrengen zelf een keuze maken welk deel van de afbeelding u wilt gebruiken op de muur. Voor de meeste Art wallpapers bieden we ook de optie voor maatwerk aan. Hierbij wordt voor de productie van het behang contact met u opgenomen om de exacte maat af te stemmen.

Nee, de canvasdoeken en Art Wallpapers van Hollandsche Meesters zijn geen in China nageschilderde werken. Dit zou te veel afbreuk doen aan het originele werk. Hoewel het idee van een handgeschilderd doek in eerste opzicht aantrekkelijk lijkt, is de afwijking t.o.v. het echte werk vaak groot. De fijne nuances en het meesterschap van het originele werk zijn eigenlijk alleen te vatten met moderne reproductietechnieken zoals die gebruikt worden door ons. Hollandsche Meesters gebruikt een zeer fijne digitale reproductietechniek.

De levertijd van de werken van uw keuze is afhankelijk van de uitvoering. De levertijden voor het maken van een Art-wallpaper is bijvoorbeeld langer dan van een canvasdoek. Ansichtkaarten en kadobonnen versturen wij binnen twee werkdagen. In het bestelproces houden we voor de gehele order het artikel met de langste levertijd aan. Bij elk materiaal staat de standaard levertijd vermeld.

De voortgang van uw bestelling kunt u altijd terugzien in uw mailbox. Bij wijziging wordt u op de hoogte gehouden via mail. Ook ontvangt u voor kleinere zendingen dan gelijk ook uw track&trace nummer van de vervoerder. Met vragen omtrent de voortgang van het vervoer en de aflevering kunt u met dit nummer contact opnemen met de vervoerder. Grotere zendingen lopen doorgaans via speciaal vervoer. Indien u vragen heeft, neemt u dan gerust telefonisch of via info@hollandschemeesters.com contact met ons op.

U kunt het bedrag van uw bestelling veilig online overmaken via uw eigen bank middels een iDEAL of Mr Cash betaling. Nadat u uw bestelgegevens hebt opgeven wordt u automatisch doorverwezen naar de SSL beveiligde betaalportal. Via deze beveiligde omgeving wordt contact gemaakt met uw eigen bank. Nadat uw betaling via is afgerond ontvangt u een bevestiging van uw bestelling en betaling via het door u opgegeven e-mailadres. Indien u niet kunt betalen met iDEAL of Mr Cash verzoeken we u uw order te plaatsen in het bestelsysteem en daarna voor de betaling contact op te nemen met ons.

Ja, het totaalbedrag van uw bestelling is inclusief BTW. Hoeveel BTW er in het totaalbedrag zit staat tevens vermeld op uw factuur welke u kunt opnemen in uw boekhouding.

Ja, er kan in principe een klein kleurverschil zijn. Foto's op een website (en weergegeven via een computerscherm) worden anders opgebouwd dan drukkleuren (RGB i.p.v. CMYK). Hoewel de verschillen doorgaans minimaal zullen zijn, kan er een verschil ontstaan, de grootste factor hierin is waarschijnlijk de individuele kleurafstelling van uw eigen monitor.

Zolang uw bestelling nog niet de status 'in productie' heeft, kan deze nog worden gewijzigd. Omdat de order speciaal volgens uw specificaties w.b.t. materiaal, maat en afbeelding wordt geproduceerd is het niet mogelijk in een later stadium van het proces nog wijzigingen aan te brengen.

Indien uw bestelling aantoonbare fabricagefouten bevat kunt u deze retourneren en zullen wij deze kostenloos herstellen of een nieuw exemplaar sturen. In het geval van retouren i.v.m. fabricagefouten dient u binnen een werkdag na levering van uw product contact op te nemen met ons. In overleg zal een passende oplossing aangeboden worden. Eventuele verzendkosten voor het retourneren zijn voor de verzender. In het geval van voorraadartikelen (zoals bij ansichtkaarten) heeft u een wettelijke bedenktijd kopen op afstand van 14 werkdagen waarbinnen u uw bestelling kunt retourneren naar dBme - design, De Droogmakerij 37E, 1851LX Heiloo. In het geval van maatwerk (bij bijv. de canvasdoeken, Art-wallapers, etc) is er geen sprake van een zichtperiode. LET OP: Neem vooraf contact met ons op voordat u de goederen terugstuurt, dat voorkomt teleurstellingen of misverstanden.

Wij garanderen de kwaliteit van de geleverde producten omdat wij uitsluitend met hoge kwaliteit materialen werken. Fabricagefouten dient u binnen een werkdag na ontvangst van de goederen per e-mail of brief aan ons te melden. Overige gebreken worden door ons hersteld binnen een periode van 1 jaar indien uw klacht gegrond wordt verklaard door ons. U dient hiervoor uw product(en) aan ons te retourneren voorzien van een duidelijke omschrijving van uw klacht en uw originele aankoopnota. Binnen 2 weken na ontvangst zal er contact met u opgenomen worden over de behandeling van uw klacht.

Uiteraard doen wij er alles aan om onze klanten tevreden te stellen. Indien er een blijvend geschil ontstaat tussen koper en de verkopende partij dan kan dit uitsluitend op basis van Nederlands recht bij de daartoe bevoegde instantie kunnen worden beslecht.

Indien u haast heeft met uw bestelling kunnen we u doorgaans prima helpen. Neem hiervoor even contact met ons op, dan overleggen wij de mogelijkheden voor het plaatsen van een spoed order. Hiervoor worden geen extra kosten berekend.

Nee, het houten frame dient alleen om het canvasdoek op te spannen. Het frame zelf zal uiteindelijk niet meer zichtbaar zijn in het eindresutaat.

De canvas maten die op Hollandsche Meesters staan worden altijd als 'kleinste maat' x 'grootste maat' weergegeven. Dit kan dus zowel bxh als hxb zijn, afhankelijk van het originele schilderij. U kunt er hierbij vanuit gaan dat schilderijen die origineel een staand ('portrait') formaat hebben door ons ook als staand formaat voor u geproduceerd worden. Liggende ('landscape') formaten worden ook altijd liggend gemaakt.

Gebruik voor het aanbrengen een behanglijm die geschikt is voor vliesbehang, non woven. Bijvoorbeeld Perfax roll-on. Dit brengt u aan op de muur, niet op de rol.

Afhankelijk van de ondergrond zijn Flexxs medium, Vescom 2000/3000 of Perfax Wandlijm Universeel geschikte lijmsoorten. Volg hierbij altijd informatie die bij de lijm geleverd wordt.