Haagse School

Reakties van klanten

"Ontvangen hoor, helemaal goed."

  - Rick, Amsterdam -

"... dit is helemaal prima, dank je wel voor je geduld."

  - Jacqueline en Martin, Steenwijk -

"Super veel dank voor zorgvuldige versturen van het behang naar Melbourne. Vrijdag ontvangen en vandaag erop laten zetten Het lijkt net of de lobster op tafel ligt: heel blij mee!!"

  - Sandra, Melbourne - Australie -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

Uw museumstuk in huis

 

Hollandsche Meesters is een eerbetoon aan de Nederlandse schilderkunst uit de gouden eeuw en ver daarna. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd beroemd en geliefd zijn. Onze canvasdoeken en Art-wall behang worden alleen via onze site verkocht. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Ze lenen zich uitstekend om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur.

Kunstwerken met het thema 'Haagse School'

De beweging van de Haagse School streefde er naar om de werkelijkheid niet te idealiseren maar weer te geven zoals zij was. Al dan niet met de gemoedstoestand van de schilders hierin verwerkt. Binnen de stijl is ook een ontwikkeling te zien in het kleurgebruik. Zo werden in het begin vooral iets vergrijsde tinten gebruikt en later werden de kleuren iets frisser. Dat kwam mede door de invloed van jongere generaties schilders die ook weer onder invloed stonden van de Franse impressionisten. Grote schilders uit de Haagse school waren o.a. Anton Mauve, Jozef Israels, Hendrik Willem Mesdag. Maar ook de werken van Bernardus Johannes Blommers vallen duidelijk in deze traditie.


De onderstaande schilderijen met het thema 'Haagse School' kunt u (uiteraard geheel op maat) bestellen bij Hollandsche Meesters:

 

Vanaf  € 76.00

 

Vanaf  € 76.00

 

Vanaf  € 76.00

 

Vanaf  € 76.00

 

Vanaf  € 105.00

 

Vanaf  € 81.00

 

Vanaf  € 73.00