De magere compagnie | Frans Hals

 

De magere compagnie

Dit schuttersstuk van Frans Hals is onderdeel van de collectie van het Rijskmuseum in Amsterdam. Het is een groepsportret van de Amsterdamse voetboogschutterij. Na drie jaar werk was het schilderij nog niet klaar en de schutters werden zo ontevreden dat ze het contract met hem ontbonden. Het werd in 1637 uiteindelijk afgerond. De magere compagnie heeft deze (bij-) naam pas later gekregen omdat de figuren zo dun waren.

Ook van Gogh heeft het schilderij (ruim twee eeuwen later) bewonderd en schreef er over dat alleen dit schilderij de reis naar Amsterdam al waard was.

Reakties van klanten

"Hij zit erop!! Heel mooi, eyecatcher in huis!"

  - Petra, Havelte -

"Deze uitsnede is helemaal naar wens, fijn dat dit nog even geverifieerd wordt!"

  - Jody, Riethoven -

"Wat een fijne website!"

  - Marrit, Leeuwarden -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

Uw museumstuk in huis

 

Hollandsche Meesters is een eerbetoon aan de Nederlandse schilderkunst uit de gouden eeuw en ver daarna. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd beroemd en geliefd zijn. Onze canvasdoeken en Art-wall behang worden alleen via onze site verkocht. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Ze lenen zich uitstekend om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Over Frans Hals

Frans Hals werkte zijn gehele leven in en om Haarlem maar is geboren in Antwerpen. Hij is vooral bekend van de schuttersstukken en portretten, maar schilderde ook genrestukken. De werken zijn veelal kleurig en vrij uitbundig. Zijn schilderijen werden ook door van Gogh bewonderd, hoewel deze zeker geen tijdgenoten waren.

 

Keuze hulp

Hollandsche Meesters worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Hollandsche Meesters denkt graag met u mee.