Twee meiden op de Lijnbaansgracht in Amsterdam | Isaac Israels

 

Twee meiden op de Lijnbaansgracht in Amsterdam

Twee vrouwen die gearmd over de lijnbaansgracht lopen, vereeuwigd door Isaac Israels. Waarschijnlijk snel geschetst overdag en dan later in verf uitgewerkt, zoals dat ging bij Israels. Het werk is geschilderd in 1894, wat ook te zien is aan de wat donkere tinten nog in het werk van de schilder.

Het kunstwerk is het eigendom van het Groningermuseum en te zien op de tentoonstelllng "Breitner vs Israels, vrienden en rivalen" in het Kunstmuseum Den Haag.

Reakties van klanten

"Schilderij in een slaapkamer, is mooi geworden!"

  - Esther, Schoorl -

"Het is erg mooi geworden! We zijn er blij mee. Bedankt voor al je hulp."

  - Anneke, Hoofddorp -

"Het glas is binnen. We zijn er helemaal blij mee, het hangt al op inmiddels. Bedankt voor jullie goede service."

  - Jenneke, Raamsdonksveer -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

Zekerheden van Hollandsche Meesters

 Service en kwaliteit sinds 2012
 Van klein tot XXXL formaat
 Direct contact met de ontwerper
 Grote collectie kunst en materialen
 Altijd op maat voor u gemaakt
 Speciale wensen welkom!

Uw museumstuk in huis

 

Hollandsche Meesters is een eerbetoon aan de Nederlandse schilderkunst uit de gouden eeuw en ver daarna. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd beroemd en geliefd zijn. Onze canvasdoeken en Art-wall behang worden alleen via onze site verkocht. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Ze lenen zich uitstekend om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Over Isaac Israels

Isaac IsraŽls (1865) is een Hollandsche Meester behorende tot de Amsterdamse impressionisten van de 19e eeuw. Zijn vader, Jozef IsraŽls was een bekend Haagse school kunstenaar. Zelf woonde en werkte hij o.a. in Den Haag, Amsterdam, Parijs en Londen. In zijn impressionistische werken zijn veelal Franse invloeden terug te zien. Bekende schilderijen van zijn hand zijn o.a.: Twee mannequins bij Hirsch, Ezeltjes rijden aan het strand en Liggend naakt (Sjaantje van Ingen).

 

Keuze hulp

Hollandsche Meesters worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Hollandsche Meesters denkt graag met u mee.