Gezicht op de Grote of Sint-Laurenskerk van Alkmaar vanuit het noorden | Salomon van Ruysdael

 

Gezicht op de Grote of Sint-Laurenskerk van Alkmaar vanuit het noorden

In zijn omzwervingen door Nederland schilderde Van Ruysdael vele sfeervolle, typisch Hollandsche, landschappen. De Grote- of Sint-Laurenskerk in Alkmaar schilderde hij ook meerdere malen, waarvan dit schilderij de eerste is. Dit werk is tegenwoordig eigendom van het Stedelijk Museum Alkmaar, maar er zijn ook versies in o.a. The Metropolitan te zien, zie verder op onze site.

Zijn band met Alkmaar kwam mede tot stand vanwege zijn broer die er woonde. Na diens overlijden was Van Ruysdael voogd van zijn kinderen en zo kwam hij regelmatig in Alkmaar terug.

Het originelel werk is geschilderd in olieverf op paneel en is 61,6 x 93,4 cm groot.

Reakties van klanten

"Zojuist schilderij ontvangen, zie er top uit, mooie kleuren ook, tevreden wederom."

  - Fred, Nieuw Vennep -

"Dank je wel voor deze goede service. Ik ben hier heel erg blij mee."

  - Jenny, Amersfoort -

"... what you see is what you get! Uit ervaring weten wij dat dat lang niet altijd het geval is met dit soort behang. Nogmaals bedankt!"

  - Andy, Julianadorp -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

Uw museumstuk in huis

 

Hollandsche Meesters is een eerbetoon aan de Nederlandse schilderkunst uit de gouden eeuw en ver daarna. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd beroemd en geliefd zijn. Onze canvasdoeken en Art-wall behang worden alleen via onze site verkocht. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Ze lenen zich uitstekend om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Over Salomon van Ruysdael

Salomon van Ruysdael werd aan het begin van de 17e eeuw (rond 1600-1603) geboren in Naarden (geboortenaam: de Gooyer). Hij werkte o.a. in Haarlem, Leiden, Utrecht, Amersfoort, Alkmaar, Rhenen en Dordrecht. Hij schilderde o.a. veel landschappen; rivieren, winter en strand. Enkele jaren geleden is door het Stedelijk Museum Alkmaar een werk van hem uit 1644 aangekocht ter ere van het 500 jarige bestaan van de Grote of Sint-Laurenskerk in Alkmaar. Een kerk die op meerdere schilderijen door hem is vastgelegd. Werken van Van Ruysdael zijn over de hele wereld geliefd en door vele musea in de collectie opgenomen.

 

Keuze hulp

Hollandsche Meesters worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Hollandsche Meesters denkt graag met u mee.