Vogels bij een balustrade met in de achtergrond het Amsterdamse stadhuis | Melchior d Hondecoeter

 

Vogels bij een balustrade met in de achtergrond het Amsterdamse stadhuis

Melchior d Hondecoeter vervaardigde dit schilderij in 1650. Hij verwerkte in dit schilderije twee pauwen (ijdelheid) en een uil (wijsheid). Op de achtergrond is het stadhuis op de Dam te zien. Er zou een verwijzing naar de grootsheid van dit stadhuis in verwerkt kunnen zijn. Mogelijk staan de pauwen symbool voor de (ijdelheid van de) Amsterdamse stadbestuurders.

Het werk met de fraai uitgewerkte vogelsoorten is eigendom van het Amsterdams Museum.

Reakties van klanten

"Het doek vinden wij prachtig! Complimenten."

  - Wout, Barneveld -

"Ik heb het schilderij ontvangen en ben zeer tevreden! Bedankt!"

  - Jurre, Groningen -

"Ik heb de drieluik ontvangen en deze hangt mooi te pronken in de woonkamer."

  - Gwenda, Sittard -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

Zekerheden van Hollandsche Meesters

 Service en kwaliteit sinds 2012
 Van klein tot XXXL formaat
 Direct contact met de ontwerper
 Grote collectie kunst en materialen
 Altijd op maat voor u gemaakt
 Speciale wensen welkom!

Uw museumstuk in huis

 

Hollandsche Meesters is een eerbetoon aan de Nederlandse schilderkunst uit de gouden eeuw en ver daarna. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd beroemd en geliefd zijn. Onze canvasdoeken en Art-wall behang worden alleen via onze site verkocht. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Ze lenen zich uitstekend om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Over Melchior d Hondecoeter

De kunstschilder Melchior d’Hondecoeter leefde van 1636 tot 1696 en was een ware Hollandse meester. Hij legde zich toe op het schilderen van met name natuurschilderingen (met vaak veel vogels) en stillevens. Het verhaal doet de ronde dat hij zelfs een haan zou hebben afgericht om in diverse houdingen stil te zitten om hem zo goed te kunnen schilderen, maar dat is onbewezen tot op heden.

De geboren Utrechter werkte en woonde het grootste deel van zijn leven in Amsterdam.

Zijn bekendste schilderijen zijn Menagerie en Het drijvend veertje. Beiden zijn uiteraard op diverse maten en materialen te bestellen bij Hollandsche Meesters.

 

Keuze hulp

Hollandsche Meesters worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Hollandsche Meesters denkt graag met u mee.