Boeket met bloemen in een urn | Jan van Huysum

 

Boeket met bloemen in een urn

Dit werk uit 1724 is een mooi voorbeeld van de enorme gedetailleerdheid van de werken van Van Huysum. De bloemen zijn fraai uitgewerkt en ook de urn is rijkelijk gedecoreerd. In tegenstelling tot de Barok periode is ten tijde van de bloeiperiode van Van Huysum (Rococo) een wat lichtere toets gebruikt. Zo heeft de schilder zijn stilleven geplaatst in een soort tuin omgeving. De achtergrond is hierdoor ook lichter en er zijn bomen op de achtergrond te zien.

Het werk is te zien in het Los Angels County Musuem of Art.

Reakties van klanten

"Nogmaals dank je wel voor de super snelle levering!"

  - Carla en Leo, Apeldoorn -

"Hij zit erop!! Heel mooi, eyecatcher in huis!"

  - Petra, Havelte -

"We hebben de plaat ontvangen en wil je ontzettend bedanken voor het schitterende resultaat. We zijn er echt super blij mee."

  - Petra, Amersfoort -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

Uw museumstuk in huis

 

Hollandsche Meesters is een eerbetoon aan de Nederlandse schilderkunst uit de gouden eeuw en ver daarna. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd beroemd en geliefd zijn. Onze canvasdoeken en Art-wall behang worden alleen via onze site verkocht. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Ze lenen zich uitstekend om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Over Jan van Huysum

Jan van Huysum was in de 18e eeuw een beroemd schilder van met name bloemstillevens. Ook maakte hij diverse landschappen. Hij werkte veel in olieverf, maar ook andere technieken zoals potlood, pen, waterverf, krijt en houtskool werden door hem gebruikt. Zijn stijl valt binnen de rococo stroming die samenvalt met de tijd van Lodewijk XV. In deze laat barokke periode werden doorgaans wat lichtere kleuren gebruikt dan voorheen. Andere kenmerken zijn de elegantie en sierlijkheid van de belijning.

 

Keuze hulp

Hollandsche Meesters worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Hollandsche Meesters denkt graag met u mee.