Contra-compositie met dissonanten XVI | Theo van Doesburg

 

Contra-compositie met dissonanten XVI

Dit werk uit 1925 is te zien in het Gemeentemuseum Den Haag. Het is het elfde werk waarbij hij met diagonalen experimenteerde. Echter, met de schetsen meegerekend kom je tot het getal zestien. Opvallend zijn de verschillende tinten van de kleurvlakken. Ze zijn bewust qua toon dicht bij elkaar, maar toch niet hetzelfde. Ook de lijnen die eerst zo strak lijken, blijken verre van recht te zijn.

De versie op canvas wordt bij Hollandsche Meesters geleverd met een zwarte zijkant om zo de compositie niet aan te hoeven tasten.

Reakties van klanten

"Dank jullie wel voor deze service! "

  - Ralph, Zwolle -

"Bedankt voor de zeer snelle levering."

  - Antoon, Tiel -

"Dank je wel voor deze goede service. Ik ben hier heel erg blij mee."

  - Jenny, Amersfoort -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

Uw museumstuk in huis

 

Hollandsche Meesters is een eerbetoon aan de Nederlandse schilderkunst uit de gouden eeuw en ver daarna. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd beroemd en geliefd zijn. Onze canvasdoeken en Art-wall behang worden alleen via onze site verkocht. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Ze lenen zich uitstekend om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Over Theo van Doesburg

Christian Emil Marie Küpper, zoals de echte naam van Theo van Doesburg luidde was een belangrijke figuur binnen de wereld van de abstracte kunst in de 20e eeuw. Samen met o.a. Piet Mondriaan en anderen vormde hij het collectief rondom het blad 'De Stijl' die een belangrijke invloed had binnen de abstracte kunst, maar ook architectuur, productontwerp, fotografie etc.

 

Keuze hulp

Hollandsche Meesters worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Hollandsche Meesters denkt graag met u mee.